Είναι σ’ όλους μας γνωστό ότι ο ελληνικός λαός, και κυρίως ο κάτοικος της υπαίθρου, ο αγροτικός πληθυσμός, αποδίδει μεγάλη αξία στο ψωμί, που το ταυτίζει με τη διατροφή γενικά. Η χρήση του ψωμιού είναι επίσης συνδεδεμένη με τους βασικούς σταθμούς της ζωής του ανθρώπου, όπως ο Γάμος, Η Γέννηση, ο Θάνατος και οι διάφορες θρησκευτικές εορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Με τον τίτλο «Ο άρτος κατά την Γέννησιν και την Τελετήν» ο Άγγελος Δευτεραίος, Διευθυντής Κέντρου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, υπέβαλε τη διδακτορική διατριβή του το 1978 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή αυτή εμπλουτίστηκε με δύο ακόμη εργασίες του ίδιου, σχετικές με τη χρήση του ψωμιού κατά το Γάμο και ως Δώρο στις κοινωνικές σχέσεις του ελληνικού λαού και έλαβε την οριστική μορφή της η παρούσα έκδοση με τον τίτλο: «Το ψωμί στα έθιμα των Ελλήνων».
ISBN: | 9789608677401 |
Συγγραφέας: | Δευτεραίος Άγγελος Ν |
Εκδότης: | Legato |
Δευτέρα - Παρασκευή -------- 9πμ - 6μμ
Σάββατο ------------------- 9πμ - 14:30μμ
Κυριακή ----------------------- Κλειστά